zaterdag 23 maart 2013

Reken niet de hele kerk af op onzedelijke handelingen van wat priesters

door Liesbeth Wytzes 8 mrt 2013

Zoals we allemaal ongeveer dagelijks onder onze neus krijgen gewreven, deugt er van de kerk en dan speciaal de katholieke kerk, niet veel.

Vanochtend opende de Volkskrant, ooit katholiek, met wat scabreuze details uit de kennelijk bodemloze beerput van seksueel misbruik zoals dat is begaan door katholieken. Dat zal door menigeen verlekkerd en rillend van afschuw zijn gelezen.

Sensatie

Of het nodig is om details bij zulke artikelen te zetten, vraag ik me af. We kunnen ons allemaal wel iets voorstellen bij seksueel misbruik, nietwaar.
Maar goed, waarom zou je je de kans op sensatie laten voorbijgaan, of je nu een zogeheten kwaliteitskrant bent of niet.

Zootje

En zo kunnen allerlei tv-persoonlijkheden weer platte grappen maken en half verlekkerd, half zogenaamd geschokt 'o, la, la' zeggen over al die nare paters en priesters, en wat is het toch een slecht zootje, en het is maar goed dat die paus weg is, want die was tegen homo's.
In een ademtocht wordt al het kwaad in de wereld in de schoenen van de kerk geschoven, want die hebben immers twist en tweespalt gezaaid en hoeveel oorlogen hebben ze niet op hun geweten! Lees hier verder....