donderdag 8 augustus 2013

Niet bekwaam voor een pint, wel voor de dood?

Alcohol verbieden tot 18 jaar? In Nederland is het ervan gekomen. In ons land had de overheid al een voorstel hierover klaar, maar er komt geen alcoholverbod tot 18 jaar. De politieke partijen waren niet enthousiast. Dat er wel even aan gedacht werd, betekent dat het idee wel leeft in de samenleving.
Een ander idee met betrekking tot minderjarigen leeft ook. Over dat idee zijn sommige regeringspartijen (liberalen en socialisten) wel enthousiast. Zo enthousiast dat ze desnoods een wisselmeerderheid bij elkaar willen harken bij de oppositie, waar een partij (N-VA) al liet weten daar desgevallend toe bereid te zijn. Waar ze dan zo enthousiast over zijn? Over euthanasie voor minderjarigen.
In Nederland, waar per komende 1 januari het alcoholverbod voor minderjarigen wordt opgetrokken tot 18 jaar, kan een minderjarige euthanasie vragen vanaf 12 jaar. Je mag dus zes jaar eerder uit het leven stappen dan een avondje stappen met een pilsje in de hand. Gaat een normaal mens daarbij niet even met de ogen knipperen? Lees verder....