zondag 28 december 2014

Wall Street Journal: wanneer worden we eerlijk over intelligent ontwerp?

"Op welk punt is het eerlijk toe te geven dat de wetenschap ons meegeeft dat wij geen product van lukrake krachten kunnen zijn?"
Dat vraagt Erik Metaxas zich af in een artikel (achter betaalmuur) in The Wall Street Journal.
Slechte kansen
Metaxas wijst erop dat er meer dan tweehonderd parameters noodzakelijk zijn voor een planeet om daarop leven mogelijk te maken. En aan elk van die 200 moet perfect worden beantwoord, of het werkt niet meer. "Zonder een massieve planeet als Jupiter in de buurt, waarvan de zwaartekracht asteroïden wegtrekt, zouden er daarvan duizend keer zoveel het aardoppervlak raken. De slechte kansen voor leven in het heelal zijn gewoonweg verbijsterend", aldus Metaxas.
'Ongelofelijk toeval?'
"En toch, hier zijn we, niet alleen bestaan we maar we praten er ook over. Wie kan dit verklaren? Kan elk van die vele parameters per ongeluk volmaakt zijn? Op welk punt is het eerlijk toe te geven dat van de wetenschap de suggestie uitgaat dat wij geen product van lukrake krachten kunnen zijn? Vraagt de aanname dat een intelligentie deze volmaakte omstandigheden schiep niet veel minder geloof dan aannemen dat een aarde waarop leven mogelijk is haar ontstaan te danken heeft aan een ongelofelijk toeval?", vraagt Metaxas zich af.
" Lees hier verder.....